Afbeelding
Block

Rendement verhogen

Wil jij je bedrijf naar een hoger niveau tillen en beter laten renderen? Daar helpen we je graag mee.

We onderzoeken wat de resultaatbepalers van jouw bedrijf zijn, dit zijn de cruciale factoren die jouw rendement beïnvloeden. Voor een transportbedrijf is dat het aantal kilometers, voor een installatiebedrijf is dat onder andere het aantal uren en voor een webshop is dat het aantal bezoekers per dag.

Resultaatbepalers

Resultaatbepalers zijn als knoppen waar je aan kunt draaien om je rendement te verhogen.

Een voorbeeld: je bent eigenaar van een winkel en je resultaatbepaler is het aantal klanten per dag. Stel dat de gemiddelde besteding per klant € 25,- is. Een hogere gemiddelde klantbesteding betekent een directe verbetering van jouw rendement. Hier kun je op sturen. De vaste kosten veranderen hier niet door.

Nog een voorbeeld: je bent eigenaar van een autogarage. Jouw medewerkers ruimen na elke reparatie de werkplaats op. Die werkzaamheden worden niet altijd doorberekend naar de klant. Een correctie op het aantal doorberekende uren kan leiden tot meer rendement. Per medewerker kan dat behoorlijk oplopen.

Elk bedrijf is anders, elke situatie is anders en ook ambities verschillen per ondernemer. We onderzoeken aan welke knoppen jij kunt draaien om het rendement voor jouw bedrijf te verhogen.

Afbeelding
Baukema accountants laptop rapportage

Tussentijdse rapportage

Met onze tussentijdse rapportages krijg je vervolgens per kwartaal actueel inzicht in de cijfers van je bedrijf. Zo kun je zien wat de resultaten van je handelingen zijn en of bijsturen wenselijk is.